جاذبه گردشگری ایران خردهفرهنگهاست نه زیرساختها
خرده فرهنگ ها جاذبه اصلی گردشگری

سیداحمد وکیلیان پژوهشگر و مدیر مسئول نشریه فرهنگ و مردم سخنان خود را در جلسه هفتگی انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان تهران با آیه 13 سوره حجرات آغاز کرد: «ای مردم ما شما را از نری و مادهای بیافریدیم، و شما را جماعتها و قبیلهها کردهایم تا یکدیگر را بشناسید. هر آینه گرامی ترین شما نزد پروردگار پرهیزگارترین شماست». وقتی این آیه را بشکافیم میبینیم که 1400 سال پیش این مسأله عنوان شده و در یکی دو قرن گذشته انسانشناسان بعد از تجارب زیادی توانستهاند راهکاری برای فرهنگ و اقوام پیدا کنند. از این آیه برابری انسانها در نظر خداوند مشخص میشود و الا هیچ قومی بر دیگری رجحان ندارد. چقدر معنی این آیه با اهداف ما نزدیک است.
مدیر مسئول نشریه فرهنگ و مردم گفت: بحث راجع به ارتباط متقابل بین فرهنگ و گردشگری هست؛ چگونه میتوانیم از گردشگری به فرهنگ و از فرهنگ به گردشگری برسیم. هر کشور و هر سرزمینی بتواند این دو پدیده را با هم جمع کند و به کار ببرد مسلماً پیشرفت خواهد کرد و در صنعت گردشگری موفق خواهد شد.
وی افزود: بعضیها میگویند ما به خاطر این که امکاناتی مانند اروپا نداریم، نمیتوانیم توریست داشته باشیم، این اشتباه محض است. اروپایی اگر بخواهند آن مسایل را داشته باشد خوب خودشان دارند ولی وقتی سفر میکند، میخواهد جاهای ندیده و نشناخته را ببیند. فرهنگهای دیگر را دریافت کند. این وظیفه ماست که به بهترین نحو فرهنگ خودمان و آداب و رسوم و افکار را نشان بدهیم، ادا درنیاوریم. نکته اصلی اینجاست که نمیتوانیم داشتههای خود را نشان بدهیم و هیچ برنامهریزی صحیحی برای انجام این کار نداریم. اگر بتوانیم به این نکته برسیم مطمئن باشید میتوانیم بیشترین توریست بهویژه توریسم را داشته باشیم.
فرهنگ مردم که به مرور تغییر میکند، جاذبه اصلی گردشگری است
وکیلیان تأکید کرد: اگر سری به اصفهان بزنید، مسجد امام، شیخ لطف الله . یا سایر آثار تاریخی چند سال بعد تغییری نمیکنند. پل سیسه پل اگر خراب نشود همان است. آنچه که مهم است مردم هستند که هر سال عوض میشوند یعنی اگر یک توریست به فاصله چند سال بیاید یک فرهنگ نو و رفتار دیگر میبیند. کار و مسایل جدید میبنید و برایش خیلی جذاب خواهد بود. پس میراث معنوی بسیار مهمتر از میراث مادی است چون اگر یک خشت از تخت جمشید برداشته شود، صدای همه درمیآید و داد و فریاد که میراث از بین رفت. اما این مادربزرگهای ما که قصه میگفتند، این قصهها چه شد؟ اصلاً فهمیدیم چگونه از یاد رفت؟ این همه قصه شیرین، آداب و رسوم و سنتها چه شد؟ آیا فهمیدیم چگونه از بین رفت؟
این پژوهشگر فرهنگ مردم به نوشیدنیهای سنتی کشور که میتوانند برای مسافر جذابیت داشته باشند اشاره کرد: عرقیات و نوشابه های خودمان چه شد، جایش کوکاکولا آمد. اصلاً فهمیدیم که ما همه چیز داشتیم و همه را از دست دادیم. بخش فرهنگ مردم به انسانی میماند که سرطان گرفته و هیچ مشخص نیست و از درون پژمرده شده و از بین میرود. روزی میفهمیم که دیگر چیزی از آن نمانده است.
وی از سنت کهن قصهگویی گفت: 3 سال پیش پژوهشی داشتیم با عنوان ریشهشناسی قصههای مثنوی. برای هر قصه توانستیم مأخذ و ریشهها را در ایران و جهان پیدا کنیم. به همین دلیل دعوت شدیم به مرکز فرهنگی دانشگاه نروژ که نزدیک به 10 سال است کنگره مولانا برگزار میکند. در یکی از جلسات چند نفر آمدند قصه موسی و شبان را با کمال زیبایی و ظرافت بازی و دکلمه کردند؛ برای ما تعجبآور بود.
سرزمین اصلی قصه، ایران است اما قصه گویی ندارد
وکیلیان ادامه داد: با آن گروه صحبت کردیم و فهمیدیم قصهگو هستند و قصه تعریف میکنند. کشور 5/4 میلیون نفری نروژ که 10 سال است بافرهنگترین و ثروتمندترین کشور جهان انتخاب میشود 2هزار قصهگوی حرفهای دارد. میروند به کافیشاپ، رستوران، مهمانیها یا مجالس و برای مردم قصه تعریف میکنند و مردم استقبال میکنند ولی در کشور ما که نقالها، گوسانها و مادربزرگها را داشتیم و قصه تعریف میکردند الان یک قصهگو هم نداریم. یکی از سرزمینهای اصلی قصه ایران است.
وی افزود: همین کشور نروژ اگر درِ چاههای نفت را ببندد همچنان برای 300 سال ذخیره ارزی دارد. به طور معمول کسی که پول زیادی دارد هوس میکند دکور خانه، خانه یا ماشین را عوض کند، یعنی موردی برای خرج کردن پول پیدا میکند در حالی که در نروژ در شهر اسلو فقط دو ساختمان 10 طبقه وجود دارد یکی هتل و دیگری بانک است و بقیه همان ساختمانهای قدیمی است که حفظ شدهاند. یعنی نیامدهاند چون پول دارند بهانهای برای خرج کردن تعریف کنند و بافت شهریشان تغییر کند. اتفاقاً توریستها میروند که همین را ببینند. ساختمانهای بلند جهان را رها کرده و میبیند ثروتمندترین کشور دنیا این طور زندگی میکند و این جذاب است و هویت دارد. اگر ما آن خانهها و حیاطها با باغچه و درختان نارنج داشتیم، هویتی داشتیم.
سفره های نذری یک نمونه از خرده فرهنگها هستند
وکیلیان بر اهمیت فرهنگ معنوی تأکید کرد: چند سال پیش یک کودک آلمانی و بعد از آن یک کودک امریکایی همکلاسیهایش را با تفنگ از بین برد. دادگاه آلمان مادر کودک را مقصر دانست که نتوانسته فرهنگ معنوی به کودک منتقل کند. از همان سال سازمان یونسکو طرح انتقال فرهنگ معنوی از مادر به کودک را مطرح کرد. اتفاقاً اولین دوره این همایش در ایران برگزار شد؛ حدود 20 کشور به ایران آمدند و تمام مهمانان خارجی زن بودند، مادر بودند در صورتی که تمام شرکتکنندههای ایرانی مرد بودند و فقط یک زن در میان آنها بود. مهمانان میخندیدند که طرح انتقال فرهنگ معنوی از مادر به کودک است چرا پدرها آمدهاند. و این یعنی هیچ چیز سر جای خودش نیست. خوب همه مسایل جمع میشود و کشوری را تشکیل میدهد که توریست میآید. بیاید چه ببیند؟
وی به سفرههای نذری به عنوان خرده فرهنگ اشاره کرد: 5 سال پیش گروهی از دانشگاه اوزاکا آمدند و میخواستند راجع به سفرههای نذری زنان ایرانی تحقیق کنند. چون در بررسی به این نتیجه رسیده بودند که مردم دنیا دچار بیماریهای روانی و افسردگی و بسیاری از تنشهای این گونه دچار هستند. حال دنبال خرده فرهنگهایی بودند که از این تنشها کم میکند و دریافتند که سفرههای نذری راهی است برای تخلیه روانی زنان.
این پژوهشگر فرهنگ مردم نمونهای از کشور ژاپن آورد: هنگامی که برای ارائه پروژه تحقیقی سفرههای نذری به ژاپن رفته بودیم در شهر کیوتو باغی دیدیم که همه جا سفید بود، نزدیک شدیم، متوجه شدیم کاغذهای سفید را به درختان گره زدهاند مانند دخیل خودمان. جای دیگر چشمهی مقدسی بود و مردم از آب آن مینوشیدند. همان زمان در اخبار شنیدیم درخت تنومندی را که مردم به آن پارچه یا دخیل گره میزدند در شمال کشور به بهانه شرک، قطع کردند. در حالی که به نظر من درختان تنومند نشانه عظمت پروردگار هستند. در آلمان پردرخت، دور درخت تنومندی که پیش از این برای مردم مقدس بود، حصار کشیدهاند که کسی آسیب نرساند.
وکیلیان خاطرنشان ساخت: راهنما باید این جزئیات و خردهفرهنگها را به گردشگر نشان دهد و با غذاهای محلی پذیرایی کند. باید بگردیم خردهفرهنگها مانند نقالی یا نوروزخوانی را که در شهرهای مختلف داریم، پیدا کنیم و این ارتباطی هم به بخش دولتی ندارد تا بخواهیم منتظر بمانیم انجام شود.
وی از موارد جذاب اماکن تاریخی نیز گفت: چند وقت پیش به شهر کاشان رفته بودیم، راهنمای خانه طباطباییها توضیحاتی درباره معماری داد، ولی ما دنبال داستان خانه و زندگی ساکنان آن بودیم نه عدد و رقم و معماری و شاهنشین. مسجد امام تهران، تا به حال چند نفر سنگ نوشتهی مسجد را که نشانهی مردمداری شاهعباس است به گردشگر نشان دادهاند که در آن آمده به میمنت ساخت مسجد، برخی مشاغل از پرداخت مالیات معاف شدهاند. کاری که دیگر نمیبینیم، به عنوان مثال به میمنت ساخت برج میلاد نان را ارزان کنیم.
پژوهشگر فرهنگ مردم تأکید کرد: لازم است روحیه پژوهشگری بین هدایتگران تور ایجاد شود تا بتوانند به گردشگران منتقل کرده و جذابیت ایجاد کنند.
منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی
سه اصل برای تبدیل نوآوری به واقعیتی در شرکت
سه اصل برای تبدیل نوآوری به واقعیتی در شرکت
تفکر مدیریتی ذاتا یک موضوع زودگذر است، اما برخی تمایلات همیشگی هستند و هیچگاه از مد نمیافتند. نوآوری یکی از این موضوعات دائمی است. کمتر پیش میآید که مدیر عاملی در لیست اولویتهای خود، نوآوری را در جایگاه چهارم یا پنجم قرار ندهد.

منبع:روزنامه دنیای اقتصاد
از یک اتاق کوچک تا یک دنیای بزرگ
تاریخچه مختصری درباره شرکت کانن
نخستین گام
در سال 1933 دستیابی به دوربینهای باکیفیت در ژاپن امری دشوار بود؛ زیرا این دوربینها غالبا اروپایی و بسیار گران بودند. در چنين روزهايي بود كه اتاق کوچکی در یک خانه برای اولین قدمهای یک شرکت بزرگ آماده شد. در واقع نخستین دوربین باکیفیت ژاپنی با نام Kwanon در همین اتاق ساخته شد. در ادامه در سال 1935 و دو سال پس از شروع کار، نخستین دوربین دارای شاتر 35 میلیمتری ساخته شد و شرکت صنایع اپتیکال Precision به ثبت رسید. چهار سال بعد همین شرکت موفق به ساخت نخستین دوربین X-Ray با تکنولوژی عکسبرداری غیر مستقیم در ژاپن شد تا به تدریج شیرازه اصلی این شرکت شکل بگیرد. سرانجام در سال 1947 اسم شرکت به نام جدید خود یعنی Canon camera inc تغییر یافت.
سال 1950 نخستین رییس این کمپانی به آمریکا سفر كرد تا نخستین گامهای تجارت بین المللی كنون برداشته شود. به تبع نتیجه این عمل افتتاح یک شعبه از Canon در آمریکا بود؛ رويدادي كه در سال 1955 و در شهر نیویورک صورت گرفت. فقط دوسال بعد شعبه اروپایی Canon نيز به عنوان یک شرکت زیرگروه به ثبت رسید.در اين دوران این شرکت با تمام قوا به سمت تبدیل شدن یکی از برترین تولیدکنندگان دوربین در جهان پیش میرفت. موید این نکته عرضه دوربین Canonet در سال 1961 بود که نام Canon را بيش از پيش بر سر زبانها انداخت. دیگر عملکرد خیرهکننده این شرکت در دهه شصت، عرضه نخستین ماشین حساب ده كليد الکترونیکی دنیا بود.سرانجام در اواخر همان دهه نام فعلی شركت Canon به عنوان نام رسمی شرکت به ثبت رسید. در پایان دهه شصت Canon در نیویورک و ژنو دو پایگاه نیرومند داشت که فروش سالانه این کمپانی را تا سطح 50 درصد افزایش داده بودند.
جهان خارج از دریچه لنز
در سال 1970 دستگاه NP-1100 به عنوان نخستین دستگاه کپی بر روی کاغذ سفید در ژاپن به عرضه رسید. در سالهای آینده تحقیقات این کمپانی بر روی دوربین وارد فاز جدیدی شد و نخستین دوربین مجهز به میکروکامپیوتر دنیا توسط Canon به بازار عرضه شد؛ تا عزم و قدرت این شرکت به منظور تركتازي در اين حوزه از بازار برای همگان محرز شود. ولی اوج عملکرد اين توليدكننده ژاپني در سال 1979 بروز كرد؛ هنگامي که نخستین پرینتر ليزری دنیا که از یک لیزر نیمه هادی استفاده مینمود توسط Canon به بازارهاي جهانی عرضه گردید و به عنوان یک فناوری مدرن و نوآورانه در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفت. با توجه به این اقبال، تمرکز بر روی چاپگرها امری عاقلانه به نظر میرسید. سرمایهگذاری Canon بر روی این بخش با عرضه نخستین پرینتر جوهرافشان دنیا در سال 1985 به ثمر نشست تا شهرت Canon از یک شرکت تولیدکننده دوربین به یک کمپانی فعال در صنايع نوآورانه مرتبط با چاپ توسعه يابد.
در سال 1987 بنیاد Canon با هدف تحقیقات و فعاليتهاي مشترک مابین ژاپن و اروپا شکل گرفت. از دیگر سو شرکت گلداستار کره به عنوان نماینده تولیدات Canon شروع به ساخت محصولات تحت لیسانس این شرکت نمود. در بازه زمانی سالهاي 1987 تا 1995، كنون با گسترش محدوده محصولات خود، به بازار سایر ابزارهای دیجیتال مانند اسکنر و حتی شرکت در ساخت تجهیزات پلیس، تلاش در کسب توفیق هرچه بیشتر داشت و حتی با شرکتهای بزرگی مانند IBM قرارداد همکاری به امضا رسانید.
Canon از دیدگاه ارقام
در حال حاضر این کمپانی بینالمللی نزدیک به دویستهزار کارمند دارد و بر اساس گزارش ارائهشده در سال 2010 سالانه کمی بیشتر از 3 ميليارد دلار سود داشته است. کل درآمد این شرکت در سال 2010 نزدیک به 46 ميليارد دلار ارزیابی گردید که در نوع خود نمایانگر عظمت این غول صنایع دیجیتال است. در سال 2007،كنون از سوي نشریه فوربس به عنوان دویست و هفتادمین کمپانی بزرگ دنیا معرفی شد. ولی امروزه و با توجه به تبعات بحران مالی جهانی، این شرکت با رکود نزدیک به دو درصدي روبرو شده است.
با اين حال نکته قابل تامل این است که رویایی که روزگاری از یک اتاق شروع گردید، امروزه در بسیاری از اتاقهای جهان محصولی از خود به یادگار دارد؛ محصولاتی که همگی تنها یادآور اراده این شرکت بزرگ ژاپنی میباشند. محصولاتی که به ما یادآور میشوند که همه ما باید رویاهایمان را جدی بگیریم.
http://www.shabakeh-mag.com/article.aspx?id=1006029
چرا تالاب بین المللی و زیبای صومعهسرا را کسی نمی شناسد؟
چرا تالاب بین المللی و زیبای صومعهسرا را کسی نمی شناسد؟
وجود تالاب زیبای سیاه درویشان و نرگستان از ویژگیهای منحصر به فرد شهرستان صومعه سرا است که در قسمت شمالی این منطقه قرار گرفته و از نظر زیست محیطی، سیاحتی و اقتصادی دارای اهمیت ویژه و زیستگاه گونه های مختلف پرندگان بومی و مهاجر و انواع آبزیان است.
این تالاب دارای ظرفیت های بالقوه متعددی است که یکی از آنها ارزش چراگاهی حاشیه تالاب است. در حاشیه تالاب افراد زیادی زندگی میکنند که اساس معیشت آنان کشاورزی مبتنی بر برنج، صیفی جات، توتون و نیز فعالیتهای جنبی صید، شکار و دامداری مبتنی بر پرورش گاو و گاومیش است.
از مهمترین رودخانههایی که به این تالاب می ریزند میتوان به ماسوله رودخان، قلعه رودخان، پسیخان و ... اشاره کرد، همچنین مناطق حفاظت شده سلکه و سیاه کشیم با اعتبار بین المللی به عنوان محل امنی جهت زیستگاه پرندگان مهاجر در شهرستان صومعه سرا واقع است.
تالاب صومعه سرا از زیباترین تالابهای خاورمیانه است و از نظر زیست محیطی حائز اهمیت است و سالانه پذیرای پرندگان مهاجری از قبیل کیلار، فیلوش، خوتکای پرسفید و معمولی است که به لحاظ بین المللی نیز دارای اهمیت بسیاری است و هر ساله تعداد زیادی از گردشگران و محققان بین المللی را به سوی خود می کشاند و برای هر مسافری زیبا و خاطره انگیز است.
ناهمواریهای، جلگه و دشت صومعه سرا از شمال به تالاب انزلی و جنگل های مناطق تالابی و از جنوب به دشت حاصلخیز و مزارع برنج فومن و در قسمت غرب به مناطق کوهپایه ای و جنگلی ماسال محدود است.
از چهل رودخانه جاری در گیلان بیش از 10 رودخانه کوچک و بزرگ در شهرستان صومعه سرا جریان دارد که جملگی از ارتفاعات شهرستانهای ماسال و فومن سر چشمه گرفته و پس از طی مسافتی و عبور از روستاهای متعدد به تالاب منتهی میشوند .
ناشناخته ماندن این شهرستان موجب شده تا نتواند به عنوان یک منطقه گردشگری برای مسافران جاذبه داشته و دیدنی به نظر آید.
در قسمت کرانههای تالاب انزلی، جنگلهای خاص نواحی مردابی به مقادیر زیادی دیده میشود، در جنگلهای منطقه انواع درختان، راش، توسکا، افرا نمدار، ممرز، سپیدار، اوجا، خرمالو، ارس، گردو و انجیل و از همه مهمتر صنوبر وجود دارد.
رودخانههای مهم شهرستان صومعه سرا عبارتند از، "پیش رود" این رودخانه از اتصال رودخانههای قلعه رودخانه و گشت رودخان شهرستان فومن تشکیل شده که از روستاهای صیقلان گوراب، ماتک، لیف شاگرد عبور نموده و از کنار روستای سیاه درویشان به تالاب انزلی میریزد که آن رودخانه در روستای سیاه درویشان که میرسد به نام رودخانه جمعه بازار نامیده میشود.
صوفیان ده و گلبانگ داد و یکی از دهات بسیار زیبای این منطقه صوفیان ده است. این ده که در ساحل تالاب انزلی واقع شده است، طبیعت بسیار زیبایی دارد در این ده مجموعه تفریحی توریستی زیبایی بنام گلبانگ احداث شده است.
چرا تالاب صومعه سرا را کسی نمی شناسد؟ شاید این سوالی باشد که در ذهن خیلی ها نقش بسته ولی حس جستجوی پاسخ آن را نداشته باشیم. همانطور که در اسناد و مدارک موجود است بیش از 55 درصد این تالاب که به دریای خزر منتهی می شود متعلق به صومعه سرا است و تمامی مناطق زیبای تالاب و مناطق زیست محیطی آن از جمله گل مرداب، زیستگاه های پرندگان و ... متعلق به صومعه سرا است و تالاب انزلی چیزی جز یک آبگیر نیست اما به دلیل بی توجهی مسئولین صومعه سرایی و زرنگی بیش از حد مسئولین انزلی و بی مهری مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست استان تمامی زیبایی های این تالاب فقط با تبلیغات به نام انزلی معروف شده است، وقتی تالاب صومعه سرا پذیرای اندک میهمانانی است افراد دلسوز حاشیه این تالاب در صومعه سرا به صورت خود جوش اقدام به برگزاری تورهایی جهت نمایش قدرت خداوندی و زیبایی های تالاب صومعه سرا نموده اند اما چه فایده که با یک گل بهار نمی شود، چرا که همیشه در اخبار شنیده می شود تالاب انزلی، و اما عین همین کار توسط انزلی چی ها انجام می شود و علاقمندان را به تالاب صومعه سرا می آورند با حداقل دو برابر قیمت و عنوان می کنند که اینجا تالاب انزلی است.
اسماعیل بلالایی - سومانیوز
توسعه محلهای چیست؟
توسعه محلهای چیست؟
توسعه محلهای اولین و بهترین کوشش در همیاری همسایگان است که اشخاص و گروهها در فضای محلههای کوچک به شناخت و حل مشکلات میپردازند. توسعه محلهای تلاشی برای بسیجکردن منبعها و داراییهای اجتماعی- اقتصادی است تا بتواند کاستیها و مشکلهای همسایگان (فرد یا گروهی از ساکنان) را حل کند و سطح رفاه محله را ارتقا دهد. در این چارچوب، تلاش اصلی ساکنان محله پیدا کردن راهحل برای موضوعهایی این چنینی است:
رفع بیکاری، جلوگیری از گسترش جرم و بزهکاری، اصلاح بافتهای فرسوده و ناپایدار، پرکردن اوقات فراغت فرزندان و سایر مسئلههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در سطح محله. آموزش و ارتقا توان فنی افراد از عوامل مهم در توسعه محلی هستند. شوراها کانون برنامهریزی توسعه پایدار محلی هستند. برنامهریزی برای مسئولان محلی آنها را تجهیز میکند و چارچوبی فراهم میکند تا توسعه پایدار محلی، شهری، منطقهای و سرانجام ملی تحقق یابد. چنین رویکردی به تعامل اجتماعی افراد نیاز دارد. توسعه پایدار شهری ازطریق تصمیمگیری مشارکتی در سطح محلی امکانپذیر میگردد؛ زیرا این سطح مماس با نیازهای روزمره زندگی افراد است.
تفکیک زباله در کشورهای مختلف/تصاویر
تفکیک زباله در کشورهای مختلف/تصاویر
در بیشتر فعالیتهای انسانی مقادیر قابل توجهی از انواع زبالهها و مواد زائد تولید میشوند و اکنون که جمعیت زمین افزایش چشمگیری پیدا کرده بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد که تمام این زبالهها به روشی صحیح مدیریت، بازیافت و یا معدوم شوند.به گفته کارشناسان در صورتی که روش مناسبی برای مدیریت زبالهها اتخاذ نشود خیلی زودتر از آنچه تصور میکنیم حتی فضای اطراف خانههایمان به محلی برای انباشت زبالهها تبدیل میشود و از این رو بازیافت و استفاده مجدد از زبالهها در بسیاری از کشورها به شدت مورد توجه قرار گرفته و به یکی از موضوعات مهم در بحث کنترل پاکیزگی شهرها تبدیل شده است.به طور مثال، اگر یک ظرف پلاستیکی با زبالههای دیگر ترکیب شود دیگر قابل بازیافت نبوده و امکان استفاده مجدد از آن از بین میرود. بنابراین با جداسازی صحیح زبالهها در منزل، برخی از زبالههای خاص را میتوان بازیافت کرد و به شکلی جدید مورد استفاده قرار داد.
برای این منظور در بسیاری از کشورها و مناطق شهری سطلهای مخصوص تفکیک زباله در نظر گرفته شدهاند که زبالههای قابل بازیافت و غیرقابل بازیافت در ظروف مجزای مخصوص جمعآوری زباله جداسازی میشوند اما با وجود این اقدامات هنوز در بسیار از کشورها و حتی شهرهای بزرگ مردم توجه چندانی به این نکته مهم برای حفظ پاکیزگی محل زندگی و سلامت خود ندارند و به همین دلیل بدون فرهنگسازی مناسب و اطلاعرسانی عمومی دستیابی به نتیجه مطلوب در این زمینه امکانپذیر نخواهد بود.
پرتغال
برای نمونه در پرتغال سطلهای مخصوص تفکیک زباله در نظر گرفته شده اما یک عکاس آماتور که تصاویری از وضعیت جمعآوری زبالهها در چندین شهر تهیه کرده میگوید: بیشتر مردم پرتغال از این سطلها استفاده نمیکنند که دلایل آن عدم وجود تعداد کافی این سطلها و یا ناآگاهی مردم از اهمیت استفاده از آنها است.
ایرلند
در ایرلند سطلهای تفکیک زباله حاوی چهار مخزن طراحی شده که روی هر یک تصویر نوع زبالهای که باید داخل آن ریخته شود، نشان داده شده است.
استرالیا
در استرالیا دو سطل زباله برای تفکیک زبالههای تر از زبالههای خشک و قابل بازیافت در نظر گرفته شده اما با این حال به گونهای طراحی شده که تمام انواع زبالههای قابل بازیافت در یک مخزن ریخته میشوند.
اوساکا ژاپن
در ژاپن ورودی سطلهای زباله متناسب با نوع زباله طراحی شده و لازم نیست هنگام جداسازی پسماندها دقت زیادی صورت گیرد.
نیوکاسل انگلیس
در شهر «نیوکاسل آپون تاین» در شمال شرق انگلیس نیز مخزنهای تفکیک زباله با رنگآمیزی و شکلهای دقیق طراحی شده که این شیوه طراحی در جذب افراد در استفاده از آنها بسیار موثر بوده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی تریهوگر، در این گزارش تصاویری از سیستم تفکیک زباله در چند کشور مختلف ارائه شده که نشان میدهد مسئولان شهری تلاش کردهاند با طراحیهای خاص برای جلب توجه مردم آنها را نسبت به رعایت این فرهنگ مهم و ضروری ترغیب کنند.


مزیتهای سرمایه گذاری در استان گیلان
مزیتهای سرمایه گذاری در استان گیلان
استان گیلان با حدود 9/0 درصد مساحت کل ایران، 1/92 درصد چای، 6/37 درصد برنج، 2/76 درصد فندق، 1/85 درصد ابریشم، 60 درصد بادام زمینی، 4/21 درصد زیتون، 7/2 درصد مرکبات، 4/13 درصد گوشت ماهی خاویاری، 4 درصد گوشت مرغ، 1/5 درصد گوشت قرمز، 4/22 درصد آبزیان پرورشی و 15 درصد خاویار کشور را تولید می نماید.
این استان دارای بندری برای بارگیری و تخلیه کالا به ظرفیت 5/6 میلیون تن در سال می باشد و نیز با دارا بودن یک منطقه آزاد تجاری با شش نوع کاربری مختلف و فرودگاه بین المللی و سه گمرک منطقه ای فعال و همچنین در دست احداث بودن، 200 کیلومتر راه آهن بین قزوین- رشت- انزلی جهت تکمیل مسیر کریدور شمال- جنوب، مزیت ویژه ای بخود گرفته و در کلیه بخشهای اقتصادی، قابلیت سرمایه گذاری داخلی و خارجی را دارد و بستر برای فعالیتهای اقتصادی، آماده و مهیا است. ذیلاً به مزیتهای مختلف استان اشاره می گردد:
مزیتهای جغرفیایی اقتصادی :
1- برخورداری از موقعیت ممتاز جغرفیایی و قرار گرفتن در مسیر کریدور نوستراک.
2- همجواری با کشورهای آسیای میانه از طریق خاکی و آبی.
3- برخورداری از منابع طبیعی و جنگلهای انبوه و اقلیم مستعد و خاک حاصلخیز کشاورزی و تالاب منحصر بفرد انزلی و سواحل زیبای دریایی.
4- جاری بودن رودخانه های دائمی و پرآب سفیدرود، پل رود، کرگانرود، شفارود و ...
5- وجود منطقه ویژه انزلی (که با تصویب مجلس محترم شورای اسلامی به منطقه آزاد تجاری صنعتی تبدیل شده است).
6- قطب تجاری و کشاورزی از دیرباز تاکنون.
7- آب و هوای معتدل و طبیعت زیبا.
8- دسترسی دریائی به بنادر آستراخان و لاکان روسیه.
9- کوتاهی مسیر حمل و نقل از طریق گیلان.
مزیتهای تولیدی و اقتصادی :
1- یکی از قطبهای صنعتی کشور، بویژه در صنایع تبدیلی کشاورزی و دریایی و صنایع دارویی و سلولزی و نساجی (جزو ده استان اول کشور).
2- برخورداری از مواد اولیه برای توسعه صنایع تبدیلی.
3- وجود صنایع بزرگ همچون کاغذ و نساجی و فولاد.
4- وجود شهرکها و نواحی صنعتی در نقاط مختلف استان.
5- نیروی کار ماهر و تحصیل کرده و آماده کار در بخشهای مختلف اقتصادی و همچنین نیروی کار ارزان.
6- منابع انرژی مصرفی ارزان نظیر آب، برق، گاز و ...
مزیتهای زیرساختی :
1- وجود 4 نیروگاه برق لوشان و رشت و نیروگاه آبی منجیل و نیروگاه بادی منجیل و شبکه های وسیع توزیع و انتقال برق در استان.
2- مخازن ذخیره سوخت تا 200 میلیون لیتر، نفت سفید، بنزین و نفت گاز جهت سوخت رسانی به گیلان، اردبیل و غرب مازندران.
3- برخورداری از شبکه های وسیع حمل و نقل جاده ای، فرودگاه بین المللی رشت و بنادر انزلی و آستارا.
4- وجود بازارچه مرزی مشترک با کشور آذربایجان.
5- وجود دانشگاهها و مراکز آموزش فنی و حرفه ای و مؤسسات تحقیقاتی صنعتی و کشاورزی تأمین کننده نیروی انسانی ماهر و متخصص در استان.
6- اجرای برنامه اتوماسیون اداری و ایجاد ساختار فیزیکی و سخت فزار لازم برای توسعه تکنولوژی اطلاعات (ICT) در مرکز اصلی استان.
7- آزاد راه در شرف احداث قزوین- رشت (که تا پایان سال 85 مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت).
8- طرح احداث راه آهن قزوین- بندرانزلی.
9- امکانات بندری و کشتیرانی در منطقه انزلی.
مزیتهای تجاری خدماتی :
1- وجود مرکز خدمات سرمایه گذاری در استان.
2- طرح در شرف احداث نمایشگاه دائمی عرصه خدمات و کالا.
3- برخورداری از شبکه وسیع مؤسسات مالی، پولی و اعتباری (دولتی و خصوصی).
4- وجود تشکلهای دولتی و خصوصی در حوزه خدمات بازرگانی و اقتصادی نظیر اتاق بازرگانی و صنایع و معادن، خانه صنعت، انجمن مدیران صنایع و ...
5- وجود دو گمرک در انزلی و آستارا و همچنین گمرک فرودگاه رشت.
6- برخورداری از سیلوها، انبارها و سردخانه های مناسب.
7- امکان واگذاری زمین برای سرمایه گذاری فعالیتهای اقتصادی.
8- امکان دسترسی به بازار 300 میلیون نفری کشورهای آسیای میانه.
تسهیلات استان برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بخشهای مختلف اقتصادی
- پشتیبانی و مساعدت در راستای اخذ مجوزهای لازم
- اعطای تسهیلات درحد امکان
- کمک در استقرار واحدها درشهرکها و نواحی صنعتی استان
- دارا بودن نیروی کار ماهر و متخصص
- ارائه مشاوره های لازم در زمینه های مختلف
- وجود منابع معدنی و نیمه صنعتی
- وجود مراکز خدمات سرمایه گذاری
- ایجاد بستر مناسب جهت برقراری همکاریهای لازم شبکه های وسیع مؤسسات مالی، پولی و اعتباریبا سرمایه گذاران.
- ایجاد تسهیلات لازم در ترانزیت، حمل ونقل داخلیوخارجی کالاهای تولیدی، مواد خام و کالاهای نیمه ساخته.
- ایجاد زمینه مناسب جهت همکاری تشکلهای دولتی وخصوصی در حوزه خدمات بازرگانی و اقتصادی نظیر اتاق بازرگانی و صنایع و معادن، خانه صنعت، انجمن مدیران صنایع و اتحادیه بازرگانانبا سرمایه گذاران.
منبع : سوستان
غذاهای محلی صومعه سرا
کولی و ترش تره
شیرین قورمه
شوید خولی
چغرتمه
پامادورقاتق
کباب ترش
پلاکباب
رشته خشکار
آغوز بازی
آغوز بازی: (گردو بازی)
مکان : کوچه ، میدان و خیابان
تعداد بازیکنان : نامحدود
فصل بازی : بیشتر در تابستان
برای پیدا کردن حریف بچه ها در کوچه فریاد می زنند البازی - آغوز بازی
بازیکنان جمع می شوند و برای شروع:
1 : شیر یا خط می اندازند
2 : تر یا خشک ( فیلی یا خشک)
3 : نقطه معینی را مشخص می کنند و بازیکنان تیله خود را به آن نقطه می اندازند و به ترتیب گردوی هرکسی به هدف نزدیک تر باشد در جات زیر را می گیرد :
-1 : پیشم : استاد
-2 : نیشم : اول
-3 : دوم نیشم : دومم
-4 : سوم نیشم : سومم
-...
اصطلاحات :
آغوز :گردوی معمولی
هشتک : هشت یک = هشت گردو در کف دست یک بچه جای بگیرد
تیره (تیله) : گردوی بزرگ . آن را در پهن گاو می خواباندند تا سرخ شود و بعد، از سوراخ انتها در آن ساچمه سربی می ریختند و با موم می بستند تا محکم شود
انواع گردو بازی :
- یه پا :
-- بازیکنان هریک چند گردو (بسته به قرار داد) به ترتیب در یک صف می کارند و در فاصله معین می ایستند و با تیره به سوی گردو نشانه می روند ، باید تیره آن چنان بر سره گردوها بخورد که یکی از گردوها حداقل به اندازه یک پا (از پنجه تا پشنه) از صف گردوها دور شود
-تیره و گردو :
-- گردو را در یک خط ممتد با فاصله می کارند و هشتک را با دو انگشت می زنند(شبیه بازی تیله انگشتی تهرانی ها)
-دیوار زنی :
--بازیکنان در فاصله معین می ایستند و هر یک گردوی خود را به دیوار می کوبند . اگر فاصله گردوی دومی با اولی به اندازه یک وجب باشد دومی برنده است.یا گردو می گیرد یا کولی می خورد
منبع : انجمن گفتگوی گیلانیان
سیر معمول زندگی


به شما محقق و نویسنده صومعه سرایی افتخار می کنم .خداوند شماها زیاد کند. یک ملت به فرزندان فرهیخته خود افتخار می نه پول ومالدارش . خدا شماها را حفظ کند .مقاله شیخ عبدالقادر گیلانی (صومعه سرایی) این حقیر را که به زبان انگلیسی در خارج چاپ ومنتشر شده را ملاحظه فرموده و به همشهریهای دیگر نیز معرفی فرمایید.بنده مقاله فارسی شما در باره ایشان را خواندم - لذت بردم.با احترام پدرانه-ناصر پویان - 1394/11/18/azsarzaminemada

به شما محقق و نویسنده صومعه سرایی افتخار می کنم .خداوند شماها زیاد کند. یک ملت به فرزندان فرهیخته خود افتخار می نه پول ومالدارش . خدا شماها را حفظ کند .مقاله شیخ عبدالقادر گیلانی (صومعه سرایی) این حقیر را که به زبان انگلیسی در خارج چاپ ومنتشر شده را ملاحظه فرموده و به همشهریهای دیگر نیز معرفی فرمایید.بنده مقاله فارسی شما در باره ایشان را خواندم - لذت بردم.با احترام پدرانه-ناصر پویان - 1394/11/18/azsarzaminemada

شرم از آیینه تالار
می بارید
وزمین را
توان شکافتن و
بلعیدنت نبود
که به پابوس رفته بودی
سرهنگ
القاب ارزانی تو
ستاره را وا گذاشتی و
دلخوش حلب پاره هایی
آویز سینه ات
از نام گرم «خالو» گذشتی و
در هیئت مردابی
بر خاک پای کسوف بوسه زدی
وامان نامه ات
کاکل خونین رفیقی شد
هم کاسه ی دیروزت
که جنگل را
اعتبار می بخشید
دلم برای تفنگت می سوزد
دلم برای
ایلت
نامت بوی خیانت می دهد
سرهنگ
القاب ارزانی تو
کاش به «خالو»بودن
دل می بستی
سرهنگ
«آذر 66»
«مهدی ریحا نی» صومعه سرا - 1394/9/14/azsarzaminemada


شماره تماس:091962337746 - /

.gif)

با آرزوی موفقییت روز افزون ، و دستیابی به هر انچه که میخواهید.
موفق باشید. - 1393/5/6


مطالب جالب بود لطفا مطالب بیشتری راجع به شهرستانمون بذار اگر کار بیمه ای هم داشتی به ما سر بزن
موفق باشی - 1393/2/28